HTC/ Arboned

Motiverende gespreksvoering in de speekkamer.

Arboned en Human Total Care zijn samen een toonaangevende arbodienstverlener. Het bedrijf werkt met hun klanten steeds meer aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Vitaliteitsscans, PMO en leefstijl coaching gecombineerd met digitale tools zijn daarbij de effectieve interventies. Binnen de geaccrediteerde modulaire vitaliteitsleergang volgen de artsen, verpleegkundigen en adviseurs workshops motiverende gespreksvoering.

Neem contact op voor vrijblijvend advies:
020 - 23 80 340
info@do-inc.nl

  • MM slash DD slash JJJJ

De vraag

Ontwerp een programma waarin de deelnemers de techniek motiverende gespreksvoering leren. Belangrijke basis is het coachen vanuit de intrinsieke motivatie van de klant. Naast de techniek oefenen de deelnemers met de medische protocollen van veel voorkomende verandervraagstukken: stoppen met roken, leefstijlverandering om beginnende diabetes type 2 te genezen en voorkomen van burn-out. De klanten en cases komen uit de praktijk van HTC/Arboned; een doorsnee van de BV Nederland.

De uitvoering

Als voorwerk maken we een lees- en leerwijzer voor het boek Motiverende Gespreksvoering om de artsen actief te laten studeren. In verschillende sessies leren ze interactief de belangrijkste technieken, de 4 systemische stappen en de basis attitude van MGV. Tussendoor kunnen ze in de praktijk oefenen met de MGV-toolkit. Tijdens de laatste interventie verdiepen we de opgedane kennis met de eigen Top 10 uitdagende cases en de eigen praktijkvragen. Na de workshops oefenen de artsen op de werkvloer met nieuwe opdrachten uit de toolkit.

Het resultaat

De arbo-artsen kunnen het geleerde snel toepassen in de praktijk. Ze zien snel resultaat van onze interactieve aanpak. Binnen HTC/ Arboned maken de artsen zelf reclame voor deze module en werkt ondertussen 50 % van de professionals met de MGV-aanpak. Onze module scoort gemiddeld een 8,9. De klanten van HTC Arboned zijn enthousiast over de resultaten van het vitaliteitsprogramma voor hun medewerkers en hun bedrijf.

Meer voorbeelden

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?